1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Анатомія кишок

Свиняча черева 

cute-pigОскільки свиня - це всеядна тварина, її кишківник має вкриті жиром, не дуже міцні і короткі кишки. Виняток складають свиноматочні комплекти кишок, де міцність значно вища. Сьогодні виробники кишсировини завдяки спеціальній технології обробки, зміцнюють кишки ще на етапі підготовки до використання в якості оболонок. Наше підприємство готує свинячу кишку за унікальною технологією, що додає і міцності стінкам свинячих кишок, і значно білішого кольору.

Довжина кишківника свині становить 20-30м, довжина шлунку - 0,4м. Під час промислової переробки у комплекті свинячих кишок виділяють:

swinkaЧереви - тонкі кишки (дванадцятипала, порожня і клубова), довжина яких коливається від 13м до 27м залежно від породи, віку і маси тварини. Також від цього може залежати і діаметер черев, який може коливатись від 20 до 46 мм. Черева йдуть у виробництво різних видів ковбас, сардельок і сосисок.

Глухарку - сліпу кишку довжиною 0,2-0,4м у вітчизняному виробництві використовують рідко як оболонку для ковбас, оскільки в неї слабкі стінки і багато складок. Проте у Франції вона користується популярністю і як оболонка для ковбаси, і як складник фаршу. Діаметер складає 50-120мм.

Кудрявку - ободову кишку завдовжки 2,5-3,5м на Заході Європи в основному використовують для делікатесної продукції і як кормову добавку. І глухарку, і кудрявку ми теж пропонуємо, додатково очистивши її від жирових залишків.

Гузенку - пряму кишку довжиною 0,5-1,75м і діаметром 50-80мм застосовують у виробництві сирокопчених, варених і ліверних ковбас. Однак її підготовка до виробництва займає чимало часу і пропонується вона лише в делікатесні групи виробів.

Міхур - довжиною 0,15-0,6м класифікують, здебільшого, по об'єму фаршоємкості. У свині він має значно тоншу стінку, ніж у великої рогатої худоби. Використовується для варених ковбас і сировялених продуктів делікатесної групи.

Яловича черева 

У великої рогатої худоби (ВРХ) кишківник значно довший і міцніший, менш зажирений. Виділяють наступні складові комплекту кишок ВРХ: korowa

Товста черева - дванадцятипала кишка неправильної форми з природніми отворами в стінці. Довжина її складає всього 1,0-1,5м, а діаметр 30-60 мм. Здебільшого, може бути використана для варених ковбас.
Череви тонкі складаються з порожньої і клубової кишок загальною довжиною 25-50м, в діаметрі від 25 до 50 мм. Це найбільш вживана у виробництві ковбас оболонка. Вужчі калібри використовують для сардельок, а більш широкі - для напівкопчених, сирокопчених, варених, або ліверних ковбас.
Окремим продуктом кишкової переробки виділяють синюги ВРХ.
Синюга - це сліпа кишка з широкою частиною ободової кишки. Ці дві частини в синюзі приблизно одного розміру. Довжина синюг коливається від 80мм до 200мм. Синюгу використовують для деликатесних і звичайних сортів варених ковбас.

Бараняча черева

sheep faceОкрім власне баранячої кишки, до її складу часто відносять також і кишкову сировину з кіз. Суттєвих відмінностей в діаметрах обидві кишки не мають, проте професійне око технолога зможе відрізнити баранячу сировину від козиної за простою ознакою: козина кишка буде більш спіралеподібна і при набивці буде закручуватись сама у кільця.

owcaБараняча черева - це весь відділ тонких кишок (дванадцятипала, порожня і клубова). Довжина тонких кишок залежно від умов утримання, породи та віку становить 20-35м (баран) і 12-20м (коза); діаметр кишок 14-30мм. Використовують такі череви як оболонки для сосисок, здебільшого "мисливських". 

Синюга - сліпа кишка з широкою частиною ободової. Довжина її становить 0,4-1,5м, діаметр - 40-80мм. Синюгу з барана застосовують як оболонку для деяких видів варених і копчених ковбас.
Круг - ободова кишка, розташована між синюгою і гузенкою. Довжина його становить 2,5-3,5м, а діаметр - 14-22мм. Як оболонка для ковбасного виробництва не використовується.
Гузенка - пряма кишка, яка закінчується анальним отвором. Довжина - 0,5-1м, діаметр 25-35мм. Рідко використовується у виробництві, в основному для ліверних і напівкопчених ковбас.
Інші частини ШКТ баранів не використовують у виробництві оболонок.

Хінкель-Когут

insca2

ncs

Курс валюти




Натуральні оболонки

sinugaВ нашому асортименті є високоякісні яловичі синюги бразильских виробників: JBS-Friboi та Marfrig. Для вашого виробництва ми пропонуємо синюги А та В якості наступних калібрів -/95, 95/115, 115/130 та 130/+, в'язані в пучки по 10 шт. у великих бочках по 1000-1200 шт. Більше інформації щодо яловичої продукції ви знайдете тут

Штучні оболонки

f-pictПродукт, виготовлений з застосуванням плівки SUN COLOR F, привабить увагу усіх. Його застосовують у виробництві: варених ковбас; варених вітчин і варених вітчинних продуктів; продуктів з м’яса птиці; може застосовуватись в поєднанні з еластичною сіткою. Більше інформації щодо лінійки продуктів SUN PRODUCTS дивіться тут

Контактна Інформація


Відділ продажу
+38 (067) 67310-31
+38 (03231) 32-507

hinkelkogut@gmail.com

info@hinkel-kogut.com.ua

 

Бухгалтерія

Тел.:   +38 (03231) 32507

Факс.: +38 (03231) 32207